![](https://www.lacoromina.cat/sites/default/files/imagecache/product/remolatxa.jpg)
Origen : La Coromina
Aquest tubèrcul és una font abundant de caroté i àcid fòlic i amb poques calories.
Després de menjar remolatxa, la orina i els excrements poden apareixa amb un to vermellós, això és degut a la betacianina, substància totalment inocua que s'utilitza per crear colorants alimentaris.
Encara que la podeu coure (bollir, al forn o al vapor) sempre serà més saludable consumir-la crua, per exemple ratllada amb l'amanida conserva tot el seu valor nutritiu.
Es rica en oxalats, abstingueu-se aquells amb problemes de ronyó.
Les fulles (coll) de la remolatxa són una font excel lent de vitamina A i les arrels (remolatxes) són una bona font de vitamina C.
Les fulles es cuinen i són servides fresques com verdures, mentre que les arrels o caps poden ser conservades en vinagre per a amanides o cuinades senceres, per després tallar-se en rodanxes o en trossos.